Komunie chrzciny

Przykładowe menu 

Menu nr 1

Na dobry początek 

Zupa :(JEDNA DO WYBORU)
Rosół z makaronem 
Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i łezką śmietany 
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym 


II Danie : (DWA  MIĘSA DO WYBORU)
Kotlet Harnasia (zawijany panierowany schab z farszem z boczku , pietruszki ,papryki,jajka isera)
 Filet z kurczaka po parysku 
 Pierś z kurczaka z farszem jarzynowym                                                 
 Rolada ze schabu z jarzynami  
                                                      
dodatki : ziemniaki gotowane z koperkiem
surówki : (TRZY DO WYBORU)
 1. Z Kapusty kiszonej
2. Z ogórka kiszonego z cebulą
3. Z kapusty pekińskiej
4. Z czerwonej kapusty
5. Z białej kapusty
6. Z selera
7. Z marchwi

Deser :TORT OKOLICZNOŚCIOWY (WE WŁASNYM ZAKRESIE)

COŚ DOBREGO DLA KAŻDEGO (zimna płyta)

Talerz wedlin 
Półmisek serów regionalnych 
Śledzie 
Sałatka z kurczakiem 
Galaretki drobiowe 
Pikle(ogórek , pomidor,papryka)
Owoce 
Pieczywo 

Napoje : kawa herbata soki 2 rodzaje ,woda mineralna ,


 ciepły posiłek ( jedno danie do wyboru)-Strogonow lub              , barszcz z krokietem    Cena 100 zł osoba 
 Ciepły posiłek : szynka pieczona płonąca +ziemniaki opiekane + kapusta zasmażana  Cena 120 zł osoba 


(ciasta ,tort , alkohol we własnym zakresie )

Zestaw 1
Zupa bryndzowa z kluseczkami
II Danie:      zrazik wołowy w sosie własnym ,rolada z drobiu z polędwiczką wieprzową w sosie     serowym ,ziemniaki z koperkiem surówka z czerwonej kapusty ,marchewka ,mizeria
Deser: jabłko pieczone z owocami leśnymi
Na stołach : owoce , ciasta
Napitek: Kawa herbata sok
Cena 75 zł osoba
Zestaw 2
Zupa krem z borowików z groszkiem ptysiowym 
II Danie:      pieczeń wołowa nadziewana jarzynami ,udko kacze pieczone z żurawiną   ,ziemniaki z koperkiem    surówka z białej kapusty  ,marchewka ,mizeria
Deser: gruszka w sosie waniliowym z lodami
Na stołach : owoce , ciasta
Napitek: Kawa herbata sok
Cena 75zł osoba
Zestaw 3
Zupa krem cebulowy z grzanką serową
I I Danie:      polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym filet z kury nadziewany szpinakiem w sosie jarzynowym  ,ziemniaki z koperkiem  buraczki  ,kapusta pekinska  ,mizeria
Deser:  lody z owocami
Na stołach : owoce , ciasta
Napitek: Kawa herbata sok
Cena 75 zł osoba

Istnieje możliwość ułożenia własnego menu z poniższych propozycji lub według własnego pomysłu my się dostosujemy 

                                               Nasze   Propozycje dań na chrzciny lub komunię 

Na dobry początek:                         ( jedna zupa do wyboru)
1. Rosół z makaronem
2. Grzybowa z makaronem łazankowym
3. Minestronne z ryżem 
4. Kartoflanka z borowikami  
5. Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i łezką śmietany 
6. Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
7.Kwaśnica z żeberkiem 
8. Żurek z białą kiełbasą 

                                       Proponowane dania na obiad :

Mięsa smażone panierowane zawijane :
Z DROBIU
1. Filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych
2. Filet drobiowy panierowany w bułce
3. Kotlet zawijany z pieczarkami
4. Kotlet de volaille(masło ser)

Z  WIEPRZOWINY
1. Kotlet schabowy
2. Kotlet ala Cordon Blue (ser szynka)
3. Kotlet Harnasia (szynka , pieczarki , boczek , jajko,,paprika, masło , ser żółty )

Rolady i mięsa pieczone

Z DROBIU                                                                                                       SOSY ( do wyboru)
1. Pierś z kurczaka z farszem szpinakowym                                               1. pomidorowy
2. Pierś z kurczaka z farszem jarzynowym                                                 2. śmietankowy
3. Pierś z kurczaka z farszem grzybowym                                                  3. Ziołowy
4. Rolada z indyka                                                                                          4. Jarzynowy
Z WIEPRZOWINY                                                                                       SOSY ( do wyboru)
1. Karczek pieczony                                                                              1. własny
2. Rolada ze schabu z jarzynami                                                         2. Tymiankowy
3. Schab  pieczony ze śliwką lub morelą                                           3. Grzybowy
4. Schab pieczony                                                                                  4. śliwkowy


Mięsa z grilla

Z DROBIU
1. Filet z kurczaka grillowany z sosem żurawinowo-winnym
2. Filet z kurczka z serem i pomidorem
3. Filet z kurczaka z ananasem
Z WIEPRZOWINY
1. Karczek w sosie podgrzybkowym
2. Fileciki schabowe z jarzynami na maśle (seler , marchew , por , cebula, natki pietruszki)
3. Fileciki schabowe z boczkiem i cebulą

Z TYCH PROPONOWANYCH DAŃ NA OBIAD  DWA MIĘSA DO WYBORU

DODATKI :
1. ZIEMNIAKI GOTOWANE
2. ZIEMIAKI PUREE
3. ZIEMNIAKI OPIEKANE
4. FRYTKI
5. RYŻ PILAV
6. DUFINKI
Z PROPONOWANYCH DODATKÓW JEDNO DO WYBORU

SURÓWKI :
1. Z Kapusty kiszonej
2. Z ogórka kiszonego z cebulą
3. Z kapusty pekińskiej
4. Z czerwonej kapusty
5. Z białej kapusty
6. Z selera
7. Z marchwi
8. Mizeria 
Z proponowanych surówek można wybrać trzy surówki

DESERY
1. Lody z owocami i bitą śmietaną
2. Szarlotka na ciepło z lodami
3. Śliwki flambirowane z lodami
4. Mus na śmietanie z owocami
Z proponowanych deserów jeden do wyboru

Proponowane dania na drugi posiłek na komuni lub chrzcinach 
1. Szynka pieczona płonąca + ziemniaki opiekane +kapusta zasmażana
2. Pstrąg saute
3. Pieczone udko z kurczaka
4. Zraziki wieprzowe w sosie własnym
5. Placek po zbójnicku
6. Karczek wieprzowy marynowany z podgrzybkami w śmietanie

Proponowane dania na trzeci posiłek na komuni lub chrzcinach 
1. Szaszłyk drobiowy w sosie słodko-kwaśnym
2. Fileciki schabowe z boczkiem i cebulą
3. Szaszłyk drobiowy w polewie miodowej
4. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
5. Barszcz czerwony z krokietem
6. Bogracz ( wieprzowina marchew seler cebula, ogórki kiszone groszek konserwowy paparyka  koncentrat pomidorowy
7. Wieprzowina na zielono z kluseczkami (wieprzowina oliwki zielone , papryka świeża zielona , natka pietruszki – w formie gulaszu)
8 Potrawka z drobiu
9. Bigos
10. strogonow


Zimna płyta: (zakąski zimne ) na weselu na stołach
1.pólmisek wędlin
2. półmisek serów regionalnych (oscypek korboc)
3. Galaretki drobiowe ,schab zakrawany
4. pikle (ogórki konserwowe , papryka konserwowa, pieczarki konserwowe ,
5. sosy do wyboru
-tatarski
-salsa (pomidorowo-pikantny)
-ziołowy
-francuski ( delikatny )
6. śledzie
7.. sałatki ( do wyboru dwie )
-GRECKA (sałata,pomidor , ogórek świeży, papryka świeża , oliwki , ser feta , sos vinegrette)
-Z PIECZARKAMI I RYŻEM (pieczarki świeże  , ryż , papryka świeża , groszek konserwowy, majonez przyprawy)
-GÓRALSKA (sałata , pomidor , ogórek świeży , boczek , oscypek tarty , jajko , sos vinegrette
-JARZYNOWA ( marchew , seler , ziemniaki , jabłko , ogórek kiszony , groszek konserwowy , jajko , majonez , musztarda , przyprawy)
-Z KURCZAKIEM ( kurczak , seler konserwowy , brzoskwinia , por , jajko , majonez , przyprawy)

NAPOJE
1. KAWA HERBATA
2. SOKI OWOCOWE 2 RODZ.AJE
3. WODA MINERLANA
4. COCA COLA , FANTA ,SPRITE

cena menu do uzgodnienia indywidualnie