nasze menu



 Kwaśnica na wieprzowinie  
(350g) w ustach raj ci się przewinie
Kotlet „Siuchajski”  
(250g) to danie które smakuje wszystkim schab z grilla z boczkiem zapieczony łoscypkiem

. Cycki z kury po siuchajsku
(250g) Filet z kurczaka z pomidorem zapieczony serem,
ulubione danie szefowej z siuchajskiej

. Pieczeń barania  
(200g) podana z sosem żurawinowo -winnym

.  Sałatka szefa 
z grilla marynowane polędwiczki kurczaka do tego kapusta pekińska, jajko,pomidor, cebula czerwona, i papryka nie byle jaka sosem vinegre wszystko oblane
1. Rosół z makaronem babuni((podajemy tylko w niedzielę)  (350g) 

2. Pomidorowa jak u cioci Hani (350g) 

3. Przyszmak krasnala (100g) 
Filet z kurczaka panierowany

4. Naleśniki z serem i bitą śmietaną (100g) 
5. Frytki (80g) 

6.  Ketchup 





2. Śledź po polsku  
(180g)w śmietanie z cebulką i jabłkiem miłym gościom podany
HERRING IN SOUR CREAM, СЕЛЁДКА ПО-ПОЛЬСКИ
HERING IN SAUERRAHM

3. Deska serów od bacy 
(180g) łoscypek, korboc

4. Desecka przekąsecek pod piwko  
(250g) Kiełbasa ,kaszanka, boczek, ogórek

5.  Smalec domowy z pieczywem 
“Jak Zbójnicy go robili tak i my tu przyrządzili”

6. Befsztyk tatarski  
(160g)z polędwicy wołowej podany przez kucharza polecany




1. Łoscypek z grilla z żurawiną  
(120g)skosztuj gościu koniecznie byś głod zabił skutecznie
GRILLED SHIEEP’S CHEESE, SCHAFKÄSE VOM GRILL MIT MOOSBEERE, ОВЕЧИЙ СЫР C КЛЮКВА




.  Moskol z masłem czosnkowym 
(180g) góralski placek z ziemniaków gotowanych pieczonych na blasze
POTATO PANCAKE, KUCHEN AUS GEKOCHTEN KARTOFFELN, ОВСЯНАЯ ЛЕПЁШКА

.  Moskol z masłem czosnkowym i bryndzą 
(180g) góralski placek z ziemniaków gotowanych pieczonych na blasze
POTATO PANCAKE, KUCHEN AUS GEKOCHTEN KARTOFFELN, ОВСЯНАЯ ЛЕПЁШКА
. Wyndzony boczek z grilla  
(170g)po nim cera staje się zdrowa
Grilled Bacon , gebratene speckseite
Kiszka z rusztu  
(150g)  kaszanka wiejska przysmażona z cebulką po gospodarsku



1. Rosół z koguta(podajemy   
(350G) rosół z kury zjesz ze smakiem z każdym jednym swym rodakiem
Chicken broth with noodles,

2. Pomidorowa 
(350G) gdy skosztujesz nieba w gębie zasmakujesz
Tomato soup, tomatensuppe, помидорный суп

3. Kwaśnica na wieprzowinie 
(350G) w ustach raj ci się przewinie
Sauerkraut, sauerkrautsuppe, барбарис

4. Żurek bacowski “taki że hej” 
(350G)kto zjada ten mądrze gada
Sour soup with white sousage, saure mehlsuppe mit weißwurst
Суп на мучной закваске с белой колбасой

5. Borowikowa  
(350G) nie dla byle smyków
Mushroom soup with noodles, steinpilzsuppe mit nudeln
Суп из боровиков


1. Polędwiczka wieprzowa  
(200G)doprawiona zacnie polana sosem grzybowym, podana smacznie
Tenderloin, lendenstück (schweinefleisch), полендвица и соус из боровиков 

2. Golonka na gazdowski sposób upieczona  
1 Szt. Danie dla chwata co za pannami co rusz to lata podana z kapustą zasparzaną, musztardą i chrzanem
Roast pork knuckle, eisbein gebraten, рулька жаркое

3. Żeberka wieprzowe
(450G) podane w glazurze musztardowo –miodowej   polecamy  

3. Dupsko wieprza 
(250G) kawał szynki wieprzowej polane sosem grzybowym
Roast ham backed with mushroom sauce, ветчина жаркое и соус из боровиков

4. Karkówka z grilla  
(200G)kawał karczku z wieprzka peklowany przez noc podana z sosem czosnkowym
Grilled neck ошеек с грилла

5. Kotlet ze świni 16,00
(200G) płat doskonałego schabu w panierce zasmażany
Pork chop, wienerschnitzel, свиная котлета

6. Kotlet „siuchajski” 
(250G) to danie które smakuje wszystkim schab z grilla z boczkiem zapieczony łoscypkiem pork chop ‘siuchajski’, kotelett (schweinefleisch) “siuchajski”, котлет “сюхайско”

9. Korytko pyzdry dla 2 osób  
Karczek, schab z grilla, filet z kurczaka, kiełbaski baranie , kaszanka, ziemniaki opiekane,
sosy, kapusta zasmażana)
regional meat plate – for 2 prs

10. Koryto kwicoła dla 4 osób 
(Golonka, schab z grilla, filet z kurczaka, kiełbaski baranie, kaszanka, boczek, żeberka, ziemniaki, kapusta zasmażana, smalec ogórek kiszony, sosy)
‘Siuchajsko ‘ various types of meat and supplements, / pork knuckle, blood pudding, village style sausage, bacon, e, jacket potatoes, fried cabbage/ regional meat plate – for 4 prs



1. Filet z kurczaka w złocistej panierce 
(200G) niczym sztuka złota podawany w płatkach kukurydzianych zapiekany
Chicken fillet, hähnchenfilet im goldigen paniermehl (knackig), понированый филе петушка

2. Filet z kurczaka 
(200G) jak złoto podawany w bułce zapiekany
Chicken fillet, hähnchenfilet im goldigen paniermehl (knackig), понированый филе петушка

3. Filet z kurczaka z owocami 
(200G) to pyszne danie do którego rwią się wszystkie panie, podane z ananasem i brzoskwinią
Chicken with fruit

5. Cycki z kury po siuchajsku 
(220G) filet z kurczaka z pomidorem zapieczony serem,
ulubione danie szefowej z siuchajskiej
Chicken fillet with tomato and cheese

6.  Kacka skubano (połowa kaczki podana z jabłkami i żurawiną 
(200G) nie lada gratka polecany dla babci i dziadka


1. Kanzas steak po amerykańsku  
(350G) skosztuj gościu koniecznie byś głód zabił skutecznie

2.  Placek po zbójnicku
(400G) placki ziemniaczane z gulaszem madziarskim gdy skosztujesz nieba w gębie zasmakujesz
Brigand’s potato pancake with goulash, kartoffelpuffer mit gulasch, картофельный олад “збойницки”

3. Polędwica wołowa 
1. Pieczeń barania
(200G) z udźca baraniego podana z sosem żurawinowym
Mutton roast with pepermintsouce, hammelbraten mit minzsoße,
Баранина жаркое и мятный соус

2. Pieczona gicz barania z kością  
(350G) dobre danie dla tego kto się chce ugościć po pańsku


3. Kiełbaski baranie   z sosem czosnkowym 
(150G) dwa zawijańce kiełbasek podane z sosem czosnkowym
Lamb sausages with garlic sauce, hammelwürstchen mit knoblauchsosse, колбаски из баранины и чеснковый соус


1. Pstrąg smażony 
 pstrąg w ziołach zaprawiany miłym gościom podany
FRIED TROUT, GEBRATEN FORELLE

2. Pstrąg z pieca 
 rarytasik nie lada baba chłopu powiada
1. Pierogi ruskie  
(180G) kto je zjada temu w zyciu się układa
Russian dumplings (with cheese, russisch teigtaschen (mit kase)

3. Pierogi z mięsem 
(180G) wyśmienitym kęsem
“Pierogi” dumplings with meat filling, piroggen mit fleischfüllung

1. Sałatka gaździny (grecka)  
Sałaty, ser feta, oliwki, pomidor ,ogórek grzanki wszystko polane sosem winegret

2. Sałatka szefa 
Z grilla marynowane polędwiczki kurczaka do tego sałaty, jajko, pomidor, cebula czerwona,
i papryka nie byle jaka sosem vinegre wszystko oblane


1. Zestaw surówek (250g)  
Mixed salad

2.  Surówka z marchwi (150g)  
Carrot salad

3. Ogórek kiszony (150g)  
Picled or dill cucumber

4. Mizeria ze śmietaną (200g) 
Cucumber salad with sour cream

5. Kapusta biała (200g)  
Cabbage

6. Pomidor z sosem vinegre (200g)  
Tomato
1. Grule warzone ( 180g, ziemniaki gotowane) 
Boiled potatoes

2. Grule piecone (200g, ziemniaki opiekane) 
Roasted potatoes

3. Kapusta zasmarzana (180g) 

4. Jarzynki (180g, gotowane) 

5. Grule w poski rzezane (150g, frytki) 
Fried chips  

6. Grule mascone z kwaśnym mlekiem (180g) 
Boiled potatoes, sour milk

7. Ryż (180g) 
Rice

8. Żurawina  
Cranberry

9. Inne dodatki (40g) 
Sos czosnkowy , muszarda , ketchup , pieczywo, ser,


1. Jabłecznik(150g) podajemy i kawę do niego proponujemy 
Apple cake

2. Jabłecznik na ciepło z lodami w sosie truskawkowym (200g) 
Apple cake hot with ice

3. Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną (200g)  
Special restaurant ice

4. Nakeśnik z serem