Przykładowa oferta weselna

Menu weselne 

Powitanie chlebem i sola pary młodej, powitanie szampanem gości weselnych w cenie menu
Na dzień dobry

Rosół z makaronem

 II DANIE : 
Kurczak po parysku , Kotlet harnasia (zawijany schab panierowany  z farszem z sera,jajka,boczku,papryki i pietruszki ) Zrazy wołowe w sosie własnym  
DODATKI
ziemniaki gotowane           surówki   zestaw surówek sezonowych 3 rodzaje

Uroczyste krojenie tortu weselnego (tort i ciasta we własnym zakresie)

coś dobrego dla każdego(ZIMNA PŁYTA)
śledzie w śmietanie i oleju
 galaretki
sałatka z szynką
sałatka z kurczaka
wędliny,
deska serów góralskich
pikle(ogórek ,pomidor,papryka)
owoce

Szef kuchni poleca-1 ciepłu posiłek 
Szynka pieczona płonąca  +kapusta zasmażana z grzybami+ziemniaki opiekane

deser
lody z owocami  i bitą śmietaną

Wzmocnienie dla tańczących-2 ciepły posiłek 
Szaszłyk drobiowy w sosie słodko-kwaśnym  + ryż + surówka

Kuracja poranna- 3 ciepły posiłek 
barszcz czerwony z krokietem,

napoje : kawa herbata ,soki, cola, fanta , sprite, woda

cena 170 zł osoba

Do podanego menu należy doliczyć tort i ciasta PŁATNE DODATKOWO lub we własnym zakresie 
Koszt obsługi 500zł dla wesela poniżej 30 osób 

NA DRUGI DZIEŃ PO WESELU PROPONUJEMY POCZĘSTUNEK DLA GOŚCI WESELNYCH :
zupa : żurek staropolski,
II danie : karczek w sosie podgrzybkowym   + ziemniaki gotowane + surówka,
kawa herbata sok 
cena 35 zł osoba

Koszt noclegu 45 zł/50 zł  osoba /noc



DODATKOWO NA WESELE PROPONUJEMY 

PAKIET WESELNY który obejmuje:
1. sprawdzoną kapelę góralską (na błogosławieństwo , do kościoła i  do godziny 24.00 na weselu) 
2. dj-a , wodzirej na weselu 
3. transport pary młodej do kościoła i z kościoła  bryczką 

cena pakietu 3500 zł 

Istnieje  także możliwość ułożenia własnego menu poniżej przedstawiamy kilka propozycji dań:


PROPOZYCJE DAŃ NA WESELE JEDNODNIOWE

Na dobry początek: (jedna zupa do wyboru)

rosół z makaronem (zjesz ze smakiem z każdym swym rodakiem)
grzybowa z makaronem łazankowym(gdy skosztujesz nieba w gębie zasmakujesz)
minestronne z ryżem (nie dla byle smyków)
kartoflanka z borowikami (kto zjada ten mądrze gada)
krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i łezką śmietany (w ustach raj ci się przewinie)
krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

PROPONOWANE DANIA NA OBIAD:

mięsa smażone panierowane zawijane:
z drobiu
filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych
filet drobiowy panierowany w bułce
kotlet zawijany z pieczarkami
kotlet de volaille(masło ser)

Z wieprzowiny
kotlet schabowy
kotlet ala cordon blue (ser szynka)
kotlet harnasia (szynka , pieczarki , boczek , jajko,,paprika, masło , ser żółty )

Rolady i mięsa pieczone
Z drobiu

pierś z kurczaka z farszem szpinakowym
pierś z kurczaka z farszem jarzynowym
pierś z kurczaka z farszem grzybowym
rolada z indyka

sosy ( do wyboru)
pomidorowy
śmietankowy
ziołowy
jarzynowy

Z wieprzowiny
karczek pieczony
rolada ze schabu z jarzynami
schab pieczony ze śliwką lub morelą
schab pieczony

sosy ( do wyboru)
własny
tymiankowy
grzybowy
śliwkowy

Mięsa z grilla
Z drobiu
filet z kurczaka grillowany z sosem żurawinowo-winnym
filet z kurczka z serem i pomidorem
filet z kurczaka z ananasem

Z wieprzowiny
karczek w sosie podgrzybkowym
fileciki schabowe z jarzynami na maśle (seler , marchew , por , cebula, natki pietruszki)
fileciki schabowe z boczkiem i cebulą
z tych proponowanych dań na obiad dwa mięsa do wyboru

dodatki :
ziemniaki gotowane
ziemiaki puree
ziemniaki opiekane
frytki
ryż pilav
dufinki
z proponowanych dodatków jedno do wyboru

surówki :
z kapusty kiszonej
z ogórka kiszonego z cebulą
z kapusty pekińskiej
z czerwonej kapusty
z białej kapusty
z selera
z marchwi
z proponowanych surówek można wybrać trzy surówki

desery
lody z owocami i bitą śmietaną
szarlotka na ciepło z lodami
śliwki flambirowane z lodami
mus na śmietanie z owocami
z proponowanych deserów jeden do wyboru

PROPONOWANE DANIA NA DRUGI POSIŁEK NA WESELU :
szynka pieczona płonąca + ziemniaki opiekane +kapusta zasmażana
pstrąg saute
pieczone udko z kurczaka
zraziki wieprzowe w sosie własnym
placek po zbójnicku
karczek wieprzowy marynowany z podgrzybkami w śmietanie

PROPONOWANE DANIA NA TRZECI POSIŁEK NA WESELU :
szaszłyk drobiowy w sosie słodko-kwaśnym
fileciki schabowe z boczkiem i cebulą
szaszłyk drobiowy w polewie miodowej
pieczeń wieprzowa w sosie własnym

PROPONOWANE DANIA NA CZWARTY POSIŁEK NA WESELU :
barszcz czerwony z krokietem
bogracz ( wieprzowina marchew seler cebula, ogórki kiszone groszek konserwowy paparyka koncentrat pomidorowy
wieprzowina na zielono z kluseczkami (wieprzowina oliwki zielone , papryka świeża zielona , natka pietruszki – w formie gulaszu)
potrawka z drobiu
bigos

zimna płyta: (zakąski zimne ) na weselu na stołach
pólmisek wędlin
półmisek serów regionalnych (oscypek korboc)
galaretki drobiowe ,schab zakrawany
pikle (ogórki konserwowe , papryka konserwowa, pieczarki konserwowe ,

sosy do wyboru
tatarski
salsa (pomidorowo-pikantny)
ziołowy
francuski ( delikatny )

śledzie

sałatki (do wyboru dwie)
1.grecka (sałata,pomidor , ogórek świeży, papryka świeża , oliwki , ser feta , sos vinegrette)
2. z pieczarkami i ryżem (pieczarki świeże , ryż , papryka świeża , groszek konserwowy, majonez przyprawy)
3. góralska (sałata , pomidor , ogórek świeży , boczek , oscypek tarty , jajko , sos vinegrette
4. jarzynowa ( marchew , seler , ziemniaki , jabłko , ogórek kiszony , groszek konserwowy , jajko , majonez , musztarda , przyprawy)
5. z kurczakiem ( kurczak , seler konserwowy , brzoskwinia , por , jajko , majonez , przyprawy)

napoje
kawa herbata
soki owocowe 2 rodzaje
woda minerlana
coca cola , fanta ,sprite

cena menu weselnego w zależności od wyboru dań (do podanego menu należy doliczyć tort i ciasta płatne dodatkowo )

proponujemy dodatkowo na wesele regionalne stoły wiejskie:

stół góralski z prośnym jadłem nr 1
kiełbasa swojska , kaszanka , boczek , salceson , kabanos ,
ogórki kiszone ,smalec domowej roboty
oscypki korboce
szynka wieprzowa
sosy tatarski , francuski
cena 1000 zł

stół góralski z prośnym jadłem nr 2
kiełbasa swojska , kaszanka , boczek , salceson , kabanos ,
ogórki kiszone ,smalec domowej roboty
oscypki korboce
prosie pieczone
pierogi z mięsem .pierogi z kapustą i grzybami
moskole z masłem czosnkowym
sosy tatarski , francuski
cena 1700 zł