Przykładowa oferta weselna
Menu weselnePowitanie chlebem i sola pary młodej, powitanie szampanem gości weselnych w cenie menu
Na dzień dobry
Rosół z makaronem
II DANIE :
Kurczak po parysku , Kotlet harnasia (zawijany schab panierowany z farszem z sera,jajka,boczku,papryki i pietruszki ) Zrazy wołowe w sosie własnym
DODATKI
ziemniaki gotowane surówki zestaw surówek sezonowych 3 rodzaje
Uroczyste krojenie tortu weselnego (tort i ciasta we własnym zakresie)
coś dobrego dla każdego(ZIMNA PŁYTA)
śledzie w śmietanie i oleju
galaretki
sałatka z szynką
sałatka z kurczaka
wędliny,
deska serów góralskich
pikle(ogórek ,pomidor,papryka)
owoce
Szef kuchni poleca-1 ciepłu posiłek
Szynka pieczona płonąca +kapusta zasmażana z grzybami+ziemniaki opiekane
deser
lody z owocami i bitą śmietaną
Wzmocnienie dla tańczących-2 ciepły posiłek
Szaszłyk drobiowy w sosie słodko-kwaśnym + ryż + surówka
Kuracja poranna- 3 ciepły posiłek
barszcz czerwony z krokietem,
napoje : kawa herbata ,soki, cola, fanta , sprite, woda
Cena 175 zł osoba dla wesela powyzej 60 osób
Cena 185 zł dla wesela poniżej 60 osób
Cena 200 zł dla wesela poniżej 50 osób
Do podanego menu należy doliczyć tort i ciasta PŁATNE DODATKOWO lub we własnym zakresie
Koszt obsługi 600zł dla wesela poniżej 50 osób
NA DRUGI DZIEŃ PO WESELU PROPONUJEMY POCZĘSTUNEK DLA GOŚCI WESELNYCH :
zupa : żurek staropolski,
II danie : Karczek w sosie własnym + ziemniaki gotowane + surówka,
kawa herbata sok
cena 38 zł osoba
Koszt noclegu 45 zł/50 zł osoba /noc
DODATKOWO NA WESELE POMOŻEMY ZORGANIZOWAĆ
:
1. sprawdzoną kapelę góralską (na błogosławieństwo , do kościoła i do godziny 24.00 na weselu)
2. dj-a , wodzirej na weselu
3. transport pary młodej do kościoła i z kościoła bryczką
Istnieje także możliwość ułożenia własnego menu poniżej przedstawiamy kilka propozycji dań:
PROPOZYCJE DAŃ NA WESELE JEDNODNIOWE
Na dobry początek: (jedna zupa do wyboru)
rosół z makaronem (zjesz ze smakiem z każdym swym rodakiem)
grzybowa z makaronem łazankowym(gdy skosztujesz nieba w gębie zasmakujesz)
minestronne z ryżem (nie dla byle smyków)
kartoflanka z borowikami (kto zjada ten mądrze gada)
krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i łezką śmietany (w ustach raj ci się przewinie)
krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
PROPONOWANE DANIA NA OBIAD:
mięsa smażone panierowane zawijane:
z drobiu
filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych
filet drobiowy panierowany w bułce
kotlet zawijany z pieczarkami
kotlet de volaille(masło ser)
Z wieprzowiny
kotlet schabowy
kotlet ala cordon blue (ser szynka)
kotlet harnasia (szynka , pieczarki , boczek , jajko,,paprika, masło , ser żółty )
Rolady i mięsa pieczone
Z drobiu
pierś z kurczaka z farszem szpinakowym
pierś z kurczaka z farszem jarzynowym
pierś z kurczaka z farszem grzybowym
rolada z indyka
sosy ( do wyboru)
pomidorowy
śmietankowy
ziołowy
jarzynowy
Z wieprzowiny
karczek pieczony
rolada ze schabu z jarzynami
schab pieczony ze śliwką lub morelą
schab pieczony
sosy ( do wyboru)
własny
tymiankowy
grzybowy
śliwkowy
Mięsa z grilla
Z drobiu
filet z kurczaka grillowany z sosem żurawinowo-winnym
filet z kurczka z serem i pomidorem
filet z kurczaka z ananasem
Z wieprzowiny
karczek w sosie podgrzybkowym
fileciki schabowe z jarzynami na maśle (seler , marchew , por , cebula, natki pietruszki)
fileciki schabowe z boczkiem i cebulą
z tych proponowanych dań na obiad dwa mięsa do wyboru
dodatki :
ziemniaki gotowane
ziemiaki puree
ziemniaki opiekane
frytki
ryż pilav
dufinki
z proponowanych dodatków jedno do wyboru
surówki :
z kapusty kiszonej
z ogórka kiszonego z cebulą
z kapusty pekińskiej
z czerwonej kapusty
z białej kapusty
z selera
z marchwi
z proponowanych surówek można wybrać trzy surówki
desery
lody z owocami i bitą śmietaną
szarlotka na ciepło z lodami
śliwki flambirowane z lodami
mus na śmietanie z owocami
z proponowanych deserów jeden do wyboru
PROPONOWANE DANIA NA DRUGI POSIŁEK NA WESELU :
szynka pieczona płonąca + ziemniaki opiekane +kapusta zasmażana
pstrąg saute
pieczone udko z kurczaka
zraziki wieprzowe w sosie własnym
placek po zbójnicku
karczek wieprzowy marynowany z podgrzybkami w śmietanie
PROPONOWANE DANIA NA TRZECI POSIŁEK NA WESELU :
szaszłyk drobiowy w sosie słodko-kwaśnym
fileciki schabowe z boczkiem i cebulą
szaszłyk drobiowy w polewie miodowej
pieczeń wieprzowa w sosie własnym
PROPONOWANE DANIA NA CZWARTY POSIŁEK NA WESELU :
barszcz czerwony z krokietem
bogracz ( wieprzowina marchew seler cebula, ogórki kiszone groszek konserwowy paparyka koncentrat pomidorowy
wieprzowina na zielono z kluseczkami (wieprzowina oliwki zielone , papryka świeża zielona , natka pietruszki – w formie gulaszu)
potrawka z drobiu
bigos
zimna płyta: (zakąski zimne ) na weselu na stołach
pólmisek wędlin
półmisek serów regionalnych (oscypek korboc)
galaretki drobiowe ,schab zakrawany
pikle (ogórki konserwowe , papryka konserwowa, pieczarki konserwowe ,
sosy do wyboru
tatarski
salsa (pomidorowo-pikantny)
ziołowy
francuski ( delikatny )
śledzie
sałatki (do wyboru dwie)
1.grecka (sałata,pomidor , ogórek świeży, papryka świeża , oliwki , ser feta , sos vinegrette)
2. z pieczarkami i ryżem (pieczarki świeże , ryż , papryka świeża , groszek konserwowy, majonez przyprawy)
3. góralska (sałata , pomidor , ogórek świeży , boczek , oscypek tarty , jajko , sos vinegrette
4. jarzynowa ( marchew , seler , ziemniaki , jabłko , ogórek kiszony , groszek konserwowy , jajko , majonez , musztarda , przyprawy)
5. z kurczakiem ( kurczak , seler konserwowy , brzoskwinia , por , jajko , majonez , przyprawy)
napoje
kawa herbata
soki owocowe 2 rodzaje
woda minerlana
coca cola , fanta ,sprite
cena menu weselnego w zależności od wyboru dań (do podanego menu należy doliczyć tort i ciasta płatne dodatkowo )