Zestawy obiadowe ,Kolacje regionalne

Przykładowe zestawy obiadowe :- Obowiązują do godziny 15.00
Zestaw 1
Zupa : pomidorowa
II DANIE : filet z kurczaka w złocistej panierce + ziemniaki gotowane + surówka
Napoje : sok
Cena 20 zł osoba


Zestaw 2
Zupa : żurek z biała kiełbasą
II DANIE : kotlet schabowy  + ziemniaki gotowane + surówka
Napoje : sok
Cena 23 zł osoba

Zestaw 3

Zupa : kwaśnica z żeberkiem
II DANIE : karkówka z grilla   + ziemniaki gotowane + surówka
Napoje : sok
Cena 25 zł osoba

Zestaw Siuchajski
Zupa lub przystawka do wyboru :Polewka siuchajsko (zupa czosnkowa) lub moskol z masłem czosnkowym
DANIE :
Kotlet siuchajski(schab z grilla boczek oscypek)+ziemniaki opiekane +kapusta zasmażana                                                                                 
   DESER :  szarlotka
Kawa, herbata, woda w dzbankach na stole
Cena 39 zł osoba

Zestaw Zakopiański
zupa lub przystawka do wyboru jedno danie :  kwaśnica z żeberkiem  lub oscypek z grilla z żurawiną
Danie :    Placek po zbójnicku + zestaw surówek
Deser :    Lody z owocami i bitą śmietaną
Napoje :   Kawa herbata ,woda w dzbankach na stołach
Cena 38zł osoba

Zestaw gazdowski
zupa lub przystawka do wyboru : żurek z białą kiełbasą lub talerzyk serów regionalnych (oscypek , korboc ,bunc )
Danie       żeberka wieprzowe + ziemniaki gotowane + kapusta zasmażana
Deser      szarlotka
Napoje    Kawa herbata woda niegazowana w dzbankach na stole
Cena 38 zł osoba

Zestaw wegetariański
zupa Jarzynowa lub moskol z masłem czosnkowym
Danie : filet z dorsza w ciećie piwnym   +ziemniaki gotowane +surówka 
Deser   Lody z bitą śmietaną
Napoje :Kawa, herbata, woda mineralna
cena 37 zł osoba

SERDECZNIE ZAPRASZAMY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ USTALENIA WŁSANEGO MENU 
DLA GRUP POWYŻEJ 20 OSÓB PILOT I KIEROWCA GRUPY -GRATIS-


Przykładowe menu kolacji regionalnej

Przykładowe menu kolacji regionalnej II -60 zł osoba
Powitanie
Herbata z wkładką
Zupa
-Kwaśnica z żeberkiem
Danie główne
-Szynka pieczona płonąca + ziemniaki opiekane + kapusta zasmażana
Zimna płyta
-Deska bacowska (sery: bunc i oscypek, korboc )
-chleb ze smalcem , ogórek kiszony
-deska swojskich wedlin , moskol z masłem czosnkowym
Napoje    -Kawa, herbata, soki


Przykładowe menu kolacji regionalnej III-70 zł osoba
Powitanie – wino grzane 200 ml.
Zupa : żurek staropolski z jajkiem
Danie główne: szynka pieczona płonąca  z ziemniakami opiekanymi  i kapustą zasmażaną + kufel piwa
COŚ NA SŁODKO : szarlotka
ZAKĄZKI ZIMNE: sery od bacy , sałatka gażdziny, smalec domowej roboty , ogórek kiszony ,talerz regionalnych wędlin, pieczony boczek , pasztet z wiejskiej gęsi ,
Napitek : kawa herbata sok


Przykładowe menu kolacji regionalnej IV- 80 zł osoba
Powitanie : miód pitny trójniak 200 ml.
Zupa : kwaśnica z żeberkiem
Danie główne : pieczeń barania  +ziemniaki opiekane + buraczki  + kufel piwa
Deser : szarlotka  z bitą śmietaną
ZAKĄZKI ZIMNE: sery od bacy , sledż na dwa sposoby, sałatka gażdziny, smalec domowej roboty , ogórek kiszony ,talerz regionalnych wędlin, pieczony boczek , pasztet z wiejskiej gęsi ,
Napitek : kawa herbata sok



Przykładowe menu kolacji regionalnej V- 85 zł osoba
Powitanie: wino grzane
Zupa : barszcz biały z wkładką
Danie główne: polędwica wieprzowa z sosem borowikowym + ziemniaki gotowane + surówki
Deser : szarlotka
ZAKĄZKI ZIMNE: sery od bacy , sledż na dwa sposoby, sałatka gażdziny, smalec domowej roboty , ogórek kiszony ,talerz regionalnych wędlin, pieczony boczek , pasztet z wiejskiej gęsi ,
Napitek : kawa herbata sok


Dodatkowo do kolacji proponujemy: kapelę góralską koszt 400zł za 3 godziny
Występ pary tanecznej (pokaz i nauka tańca góralskiego)    200zł za 3 godziny