Zestawy obiadowe ,Kolacje regionalne

Proponowane zestawy obiadowe dla grup turystycznych obowiązują do godziny 15.00

Zestaw 1

Zupa : pomidorowa
II DANIE : filet z kurczaka w złocistej panierce + ziemniaki gotowane + surówka
Napoje : sok
Cena 28 zł osoba

Zestaw 2

Zupa : żurek z biała kiełbasą
II DANIE : pieczeń wieprzowa w sosie własnym  + ziemniaki gotowane + surówka
Napoje : sok
Cena 32 zł osoba

Zestaw 3

Zupa : kwaśnica z żeberkiem
II DANIE : placek po zbójnicku    + ogórek kiszony
Napoje : sok
Cena 40 zł osoba

Zestaw 4

Zupa lub przystawka do wyboru :kwaśnica z żeberkiem  lub moskol z masłem czosnkowym
DANIE :
Kotlet siuchajski(schab z grilla boczek oscypek)+ziemniaki opiekane +kapusta zasmażana                                                                                
   DESER :  szarlotka
Kawa, herbata, woda w dzbankach na stole
cena 49zł osoba

Zestaw 5

przystawka  oscypek z grilla z żurawiną
Danie :    Placek po zbójnicku + zestaw surówek
Deser :    Lody z owocami i bitą śmietaną
Napoje :   Kawa herbata ,woda w dzbankach na stołach
Cena 54zł osoba

Zestaw 6

zupa lub przystawka do wyboru : żurek z białą kiełbasą lub talerzyk serów regionalnych (oscypek , korboc ,bunc )
Danie       żeberka wieprzowe + ziemniaki gotowane + kapusta zasmażana
Deser      szarlotka
Napoje    Kawa herbata woda niegazowana w dzbankach na stole
Cena 52 zł osoba

Zestaw 7

zupa pomidorowa  lub moskol z masłem czosnkowym
Danie : filet z dorsza w ciećie   +ziemniaki gotowane +surówka
Deser   Lody z bitą śmietaną
Napoje :Kawa, herbata, woda mineralna
cena 41 zł osoba

zestaw 8 

Zupa bryndzowa z kluseczkami
II Danie:      zrazik wołowy w sosie własnym ,rolada z drobiu z polędwiczką wieprzową w sosie     serowym ,ziemniaki z koperkiem surówka z czerwonej kapusty ,marchewka ,mizeria
Deser: jabłko pieczone z owocami leśnymi
Na stołach : owoce , sery góralskie
Napitek: Kawa herbata sok

Cena 80 zł osoba

Zestaw 9

Zupa krem z borowików z groszkiem ptysiowym
II Danie:      pieczeń wołowa nadziewana jarzynami ,udko kacze pieczone z żurawiną   ,ziemniaki z koperkiem    surówka z białej kapusty  ,marchewka ,mizeria
Deser: gruszka w sosie waniliowym z lodami
Na stołach : owoce , sery góralskie
Napitek: Kawa herbata sok

Cena 80 zł osoba

Zestaw 10

Zupa krem cebulowy z grzanką serową
I I Danie:      polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym filet z kury nadziewany szpinakiem w sosie jarzynowym  ,ziemniaki z koperkiem  buraczki  ,kapusta pekinska  ,mizeria
Deser:  lody z owocami
Na stołach : owoce ,sery góralskie
Napitek: Kawa herbata sok

Cena 80 zł osoba


Przykładowe menu kolacji regionalnej I - 65 zł osoba
Powitanie: herbata z wkładką

Zupa:
- Kwaśnica z żeberkiem

Danie główne:
- placek po zbójnicku + ogórek kiszony

Zimna płyta
-Talerz regionalny (kiełbasa swojska, kaszanka , boczek , salceson)
-chleb ze smalcem , ogórek kiszony , moskol z masłem czosnkowym
Napoje:
- Kawa, herbata, soki


Przykładowe menu kolacji regionalnej II -67 zł osoba
Powitanie
Herbata  z wkłądką

Zupa
-Kwaśnica z żeberkiem

Danie główne
-Szynka pieczona płonąca + kasza okraszana + kapusta zasmażana

Zimna płyta
-Deska bacowska (sery: bunc i oscypek,korboc )
-chleb ze smalcem , ogórek kiszony
-deska swojskich wedlin(salceson,kaszanka , kiełbasa swojska , boczek) ,
Napoje    -Kawa, herbata, soki


Przykładowe menu kolacji regionalnej III-78 zł osoba
Powitanie – wino grzane 200 ml.

Zupa :
żurek staropolski z jajkiem

Danie główne:
szynka pieczona płonąca  z ziemniakami opiekanymi  i kapustą zasmażaną

COŚ NA SŁODKO :
szarlotka

ZAKĄZKI ZIMNE:
sery od bacy , sałatka gażdziny, smalec domowej roboty , ogórek kiszony ,talerz regionalnych wędlin, pieczony boczek , pasztet z wiejskiej gęsi ,
Napitek : kawa herbata sok


Przykładowe menu kolacji regionalnej IV- 87 zł osoba
Powitanie : miód pitny trójniak 200 ml.

Zupa :
kwaśnica z żeberkiem

Danie główne :
rolowane polędwiczki wieprzowe z oscypkiem  +ziemniaki opiekane okraszane boczkiem  + buraczki 
Deser : szarlotka z lodami  i bitą śmietaną

ZAKĄZKI ZIMNE:
sery od bacy , sledż na dwa sposoby, sałatka gażdziny, smalec domowej roboty , ogórek kiszony ,talerz regionalnych wędlin, pieczony boczek , pasztet z wiejskiej gęsi ,
Napitek : kawa herbata sok

Przykładowe menu kolacji regionalnej V- 93 zł osoba
Powitanie: wino grzane

Zupa :
bryndzowa

Danie główne:
kaczka pieczona z jabłkiem  + ziemniaki gotowane + surówki

Deser :
szarlotka

ZAKĄZKI ZIMNE:
sery od bacy , sledż na dwa sposoby, sałatka gażdziny, smalec domowej roboty , ogórek kiszony ,talerz regionalnych wędlin, pieczony boczek , pasztet z wiejskiej gęsi ,
Napitek : kawa herbata sok

Dodatkowo do kolacji proponujemy: kapelę góralską koszt 400zł za 3 godziny
Występ pary tanecznej (pokaz i nauka tańca góralskiego)    200zł za 3 godziny